ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κρεμαστινός: Αυτή είναι η αιτία θανάτου - Θλίψη για τον σπουδαίο καρδιολόγο

Δημήτρης Κρεμαστινός: Αυτή είναι η αιτία θανάτου - Θλίψη για τον σπουδαίο καρδιολόγο
INTIME NEWS

Το πρωί της Παρασκευής (08/05) έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καθηγητής Ιατρικής και τέως υπουργός Υγείας, έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, «χτυπημένος» από κορονοϊό.

Νοσηλευόταν τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου. Η κατάστασή του, όπως είχε γίνει γνωστό ήταν σοβαρή και είχε διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy's Hospital 1973-1976).

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015.

Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.

Ήταν Διευθυντής του Β’ Καρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου το 1993, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» το 2003, ενώ υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής. Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και διακεκριμένο μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Ήταν προσκεκλημένος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής των Πανεπιστημίων Λονδίνου και Emory της Ατλάντα - Η.Π.Α. και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Είχε συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα «Επίτομη Καρδιολογία» και «Εξελίξεις στην Καρδιολογία» καθώς και 2 εκλαϊκευμένα «Τα μυστικά της καρδιάς» και «Πώς θα νικήσουμε τις καρδιακές παθήσεις».

Δημοσίευσε 2550 ελληνικές και ξενόγλωσσες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία. Το επιστημονικό έργο του αναφέρεται στο επίσημο περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Επίσης είχε τιμηθεί για την έρευνά του με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Σχετικές ειδήσεις