ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας: Αυτός είναι ο λόγος που ανοίξαμε τα δημοτικά

Σύψας: Αυτός είναι ο λόγος που ανοίξαμε τα δημοτικά

Κορονοϊός: Τους λόγους που η «επιτροπή σοφών» του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα στον πρωθυπουργό την επαναλειτουργία, από 1ης Ιουνίου, των δημοτικών και των υπολοίπων εκπαιδευτικών μονάδων εξηγεί ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. 

«Έγινε εκτεταμένος διάλογος, και είχαμε μια πολύ καλή εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων που μας φέρανε οι επιδημιολόγοι μας καθώς και την επίδραση του ανοίγματος της Α’ Λυκείου την κίνηση της επιδημίας στην Ελλάδα... Όλα αυτά λήφθηκαν υπόψη πριν γίνει η ομόφωνη εισήγηση στην κυβέρνηση» τόνισε ο λοιμωξιολόγος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ήταν ομόφωνη απόφαση. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τελειώσει η πανδημία πρέπει να αποφασίσουμε πότε… Τώρα ή το φθινόπωρο; Τώρα είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, ένα πολύ κάλο R0, από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο».

«Θέλουμε σε κάθε τάξη να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ. Αν υπάρχουν 15 μόνο μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως μέρα παρά μέρα» εξήγησε. Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι έχει ληφθεί πρόνοια με απλή δήλωση γονέα ότι στην οικογένεια υπάρχει ευπαθές άτομο, ώστε το παιδί να εκπαιδευτεί εξ αποστάσεως.

Επίσης ο λοιμωξιολόγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι στους χώρους εστίασης, όπως επιθυμεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ότι ήδη υπάρχει επεξεργασία των σχετικών πρωτοκόλλων.

Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής και παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Η επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα.

Σε ανακοίνωση του κ. Πέτσα αναφέρεται ότι η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από «ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη σπάει τη σιωπή της και περιγράφει την «μαυροφορεμένη»

Σχετικές ειδήσεις