ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ανησυχία Σύψα: «Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των συνόρων»

Κορονοϊός - Ανησυχία Σύψα: «Αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των συνόρων»
IN TIME

ΚορονοϊόςΑναμένεται να υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα, τονίζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας - Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στα Βαλκάνια

Θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων το επόμενο διάστημα, εκτίμησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ομάδας διαχείρισης κορονοϊού του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 εκτίμησε πως «Ασφαλώς θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, είναι ένα ρίσκο που το πήραμε χάριν της οικονομίας άρα τώρα που θα ανοίξει η χώρα πάνω από 30 σημεία εισόδου, όχι μόνο στα αεροδρόμια αλλά και χερσαία και θαλάσσια, θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Όμως αυτό που με ανησυχεί δεν είναι οργανωμένος τουρισμός όπου τα πάντα ελέγχονται, ο τουρίστας ελέγχεται στο αεροδρόμιο και στον τελικό προορισμό του.

Από εκείνο που κινδυνεύουμε είναι η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των πολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων οι οποίοι συνωστίζονται με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για διασπορά του ιού, όχι μόνο τοπικές εξάρσεις αλλά και γενικότερα. Αυτό είναι ο μεγάλος κίνδυνος, η συμπεριφορά του κόσμου και όχι ο τουρισμός».

Ο κίνδυνος από τα Βαλκάνια

Σε ερώτηση για το γεγονός πως στα Βαλκάνια υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και πως πολλοί έρχονται οδικώς στη χώρα μας ο κ. Σύψας τόνισε ότι «δεν έχουν ανοίξει όλα τα σύνορα, αλλά μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν όμως η επιδημία βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να περάσει τα σύνορα και να έρθει και στην Ελλάδα. Είναι κάτι που το εκτιμάμε. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε επανεκτιμούνται σε καθημερινή βάση για όλες τις χώρες, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν ταξιδιωτικές οδηγίες. Και αυτό που συμβαίνει μας λέει πως ο κορονοϊός είναι εδώ και μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή δριμύτερος σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ! Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της