ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Πολλές διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στο Λαύριο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Πολλές διάσπαρτες εστίες

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Λαύριου - Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες - Στο σημείο και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης, Λευτέρης Παρτσάλης

Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα - Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από ξερά χόρτα και αυτή την ώρα κατακαίουν δασική -πευκόφυτη- περιοχή, στην Πούντα-Ζέσα του δήμου Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από κατοίκους της περιοχής, ακούστηκαν δύο εκρήξεις. Στο σημείο βρίσκεται και ένα πεδίο βολής.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγριλέζα, Καμάριζα, Σούνιο και Άγιος Γεράσιμος.

Σύμφωνα με το Open οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί με ασφάλεια, από τις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε και για την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και την ασφαλή μεταφορά τους, μία εντολή που δόθηκε τελικώς από την δημοτική αρχή.

Τα περίπου 600 παιδιά μεταφέρθηκαν αρχικά στην παραλία. Στην συνέχεια όταν κρίθηκε απαραίτητο οι αστυνομικές αρχές τα επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις.

Δείτε εικόνες από την παραλία όπου οδηγήθηκαν τα παιδιά στη gallery που ακολουθεί:

Επί τόπου έφτασαν αρχικά 33 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. κι από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πλέον οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι: 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην περιοχή φτάνει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο σεξ και φωνές σε νοσοκομείο στα Τρίκαλα - Κάλεσαν την αστυνομία