ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάνη - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάνη - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί
INTIME NEWS

Μεγάλη φωτιά μαίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής (07/08) στη λακωνική Μάνη.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 07.08.2020 σε δασική έκταση στον οικισμό Δροσοπηγή Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY από την Πυροσβεστική υπηρεσία Αρεόπολης οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τη φωτιά για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Νωρίτερα υπήρχε η πληροφορία από πολίτη της περιοχής ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, πράγμα όμως που δεν ισχύει.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πεζοπόρα τμήματα με 50 άντρες, 17 βυτιοφόρα καθώς και πολλοί εθελοντές με γεωργικά μηχανήματα. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φορά των ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν «οδηγούν» τις φλόγες προς τον οικισμό αλλά οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανή ανάγκη να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωσή του.

Η πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή, 7 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε τις περιοχές στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μεγαλύτερες εστίες – Ακόμη 17 κρούσματα στον γάμο στον Έβρο