ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο - Έκρηξη στο Blue Horizon: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός

Ηράκλειο - Έκρηξη στο Blue Horizon: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός
IN TIME

Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε πριν από λίγο ο 30χρονος εγκαυματίας μετά το ατύχημα στο πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 30χρονος λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι υπέκυψε στα εγκαύματά του.

Από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος ήταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο λίγες ώρες μετά κατέληξε. Στην εντατική νοσηλεύεται ένας ακόμη εγκαυματίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η εταιρεία Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο «Blue Horizon», όπου σήμερα (24/08) το πρωί, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, σημειώθηκε έκρηξη με συνέπεια να υπάρξουν τέσσερις τραυματίες.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου, η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο λίγο πριν τις 10 το πρωί με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μέλη του πληρώματος. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ευθύμης Δουβης, ήδη οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο ο ένας από αυτούς -όπως έγινε γνωστό- δεν τα κατάφερε.

«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αίτία της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ» δήλωσε ο κ. Δουβής.

Λαγκαδιανός στο Newsbomb.gr

Ο εκπρόσωπος Τύπου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, μιλώντας νωρίτερα στο Newsbomb.gr, είχε τονίσει πως η κατάσταση του ενός εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Blue Horizon», ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Στο ΠΑΓΝΗ έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται με ελαφριά τραύματα.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος ανέφερε πως το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 09:45 το πρωί της Δευτέρας.

«Έχει σημειωθεί μία έκρηξη στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Blue Horizon”, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου και είχε καταπλεύσει σε αυτό από τις 06:05 το πρωί. Το πλοίο είχε αποβιβάσει τον κόσμο, συνολικά 420 επιβάτες.

Όπως είπε, «περιμένουμε κι εμείς εδώ να δούμε την πορεία της υγείας των τραυματιών και αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος».

Ερωτηθείς ως προς το τι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη στο πλοίο, ο κ. Λαγκαδιανός απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ακόμη τι συνέβη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος - Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή