ΕΛΛΑΔΑ

Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου: «Ασπίδα» από τα ελληνικά φτερά

Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου: «Ασπίδα» από τα ελληνικά φτερά

Επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο ακριτικό Καστελόριζο, μία επίσκεψη που οι Τούρκοι χαρακτήρισαν ως... πρόκληση.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί η ΠτΔ έφτασε στο ακριτικό νησί, κάτω από το «άγρυπνο μάτι» των Ενόπλων Δυνάμεων που σχημάτισαν ένα δίχτυ ασφαλείας για την άφιξή της.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην επικοινωνιακή του τακτική, στέλνοντας αυτή τη φορά μήνυμα για διάλογο και ειρήνη.

Καμία παρενόχληση από τους Τούρκους

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «θωρακίσει» το Καστελόριζο, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει ότι η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να κλιμακώσει την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία παρενόχληση από την τουρκική πλευρά στο ελικόπτερο που μετέφερε την κυρία Σακελλαροπούλου στο νησί.

Το μοναδικό απρόοπτο που συνέβη, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ήταν ένα πουλί που καρφώθηκε στο ελικόπτερο, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Δείτε εικόνες από την άφιξή της:

Η συμβολική επίσκεψη της ΠτΔ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 77ης επετείου της απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων.

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο νησί η στρατιωτική μπάντα και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου υποδέχθηκαν την ΠτΔ, σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή, μικρά παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές. Η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κατοίκους, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ελληνικότητα, ενώ σε ομιλία της που θα ακολουθήσει η ΠτΔ θα στείλει μήνυμα κυριαρχίας από το ακριτικό Καστελόριζο.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο λιμάνι του Καστελόριζου, ενώ θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» στη Ρω.

Το απόγευμα, θα περιηγηθεί σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Την Δευτέρα, η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο σχολείο του νησιού και θα παραστεί στον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΠτΔ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στο Κας απέναντι από το Καστελόριζο ο Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε σήμερα (όχι τυχαία) στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο και έστειλε μήνυμα για διάλογο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου» αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων.

Μάλιστα, είπε πως η Άγκυρα αναμένει να δει την ίδια διάθεση και από την Ελλάδα.

Τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο: Νέα βαριά πρόκληση

Παράλληλα, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί φαίνεται πως έχει προκαλέσει ενόχληση στην Άγκυρα, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στον τουρκικό Τύπο.

Η φιλοτουρκική εφημερίδα Yeni Safak έβαλε στο στόχαστρο την εν λόγω επίσκεψη κάνοντας λόγο για «νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα».

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το Καστελόριζο είναι ένα νησί που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να πετάξει από πάνω στρατιωτικό αεροπλάνο.

«Η πρόεδρος θα πάει με στρατιωτικό ελικόπτερο και θα τη συνοδεύουν F-16» αναφέρει η εφημερίδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο για οικογένεια - Νεκρή η μητέρα (pics)