ΕΛΛΑΔΑ

Street Art στην Αθήνα: Πέντε καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στην πόλη (pics)

Street Art στην Αθήνα: Πέντε καλλιτέχνες δίνουν χρώμα στην πόλη (pics)

Mε μια εντυπωσιακή τοιχογραφία ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις καλλιτεχνών σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πέντε γνωστοί καλλιτέχνες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία (ο 2501 ο οποίος ήρθε με έξοδα του στην Αθήνα), δημιούργησαν μια μεγάλη τοιχογραφία που άλλαξε την όψη του πεζόδρομου της οδού Θεσσαλονίκης.

Κάθε ένας από τους πέντε street artists άφησε το «αποτύπωμά» του σε περίπου 6 μέτρα από τα συνολικά 30 που τους διατέθηκαν. Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και ολοκλήρωσαν την δουλειά τους το βράδυ της Κυριακής δίνοντας ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τους παρακολουθήσει «εν δράσει».

«Με έναυσμα αυτή την πρωτοβουλία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων σε μεγάλους τοίχους, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με στόχο το επόμενο διάστημα να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά σημεία της πόλης.

Ο δήμος καθαρίζει τις επιφάνειες της πόλης «από τη μουτζούρα και την κακή αισθητική» και από την άλλη δημιουργεί «χώρους όπου μπορούν να εκφράζονται όλοι οι καλλιτέχνες που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους» δήλωσε σχετικά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο ώρα μηδέν: Τέλος η ανοχή με τον τρελό Σουλτάνο - Το δάχτυλο στη σκανδάλη και όλα... ανοιχτά!