ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Εντατικοί έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη μετά την ραγδαία αύξηση

Κρούσματα σήμερα: Εντατικοί έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη μετά την ραγδαία αύξηση

Κορονοϊός: Εντατικούς ελέγχους ξεκίνησαν με κοινές επιχειρησιακές δράσεις κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ σε πλατείες και πάρκα της Θεσσαλονίκης με στόχο να μειωθεί ο συγχρωτισμός μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, προσωπικό της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ελέγχους σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς σε συνεργασία με την ομάδα ΔΙΑΣ και από κοινού με τη Δημοτική Αστυνομία.

Παράλληλα μικτά κλιμάκια με τη παρουσία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησαν με τη σειρά τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρόβλημα με τον συγχρονισμό ατόμων και τα αυτοσχέδια πάρτι που γίνονται κάθε βράδυ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην περιοχή είχε οξυνθεί, ειδικά από τη στιγμή που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ξεκίνησαν να κλείνουν μετά τις 12:30 και είχε ως αποτέλεσμα κυρίως οι νέοι να μεταφέρονται και να συνεχίζουν τη διασκέδαση τους σε πάρκα και πλατείες.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής σκοπός είναι καθώς η Θεσσαλονίκη μπαίνει επίσημα από αύριο το πρωί στο επίπεδο 3 να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στις πλατείες χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση να «δαιμονοποιηθεί» ούτε η νεολαία που της επιλέγει ούτε φυσικά και οι πλατείες. Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, ο μέσος όρος των ηλικιών των κρουσμάτων έχει μειωθεί και είναι τα 28 έτη στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στον κόσμο αυτό που καταφέραμε ως Θεσσαλονίκη και είμασταν παράδειγμα προς μίμηση να το πετύχουμε και πάλι, να το ξανά κάνουμε πράξη και να πέσουμε στο επίπεδο 1. Όλοι μαζί μια γροθιά και οι φορείς αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε», σημείωσε.

Όπως ανέφερε στη συνεχεία, μια ισχνή μειοψηφία πολιτών οδήγησε τη Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 3 και όπως τόνισε στη συνέχεια η προσέγγιση θα είναι ήπια ενώ έχουν ήδη επιστρατευτεί και τα ηχητικά στα οχήματα από τα οποία γίνονται συστάσεις στους πολίτες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τον κόσμο και πως η νεολαία έχει ήδη ξεκινήσει να καταλαβαίνει πως η κατάσταση είναι σοβαρή. «Μιλάμε για τον ίδιο κόσμο που μέχρι πριν 20 ημέρες ‘έδινε’ μηδενικά κρούσματα. Είναι αμαρτία αυτό που μπήκαμε στο επίπεδο 3. Να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν και από μόνοι μας να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας», συμπλήρωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν εκτιμά πως μπορεί να έρθει ένα «lockdown» στη πόλη.

Δείτε βίντεο από τους ελέγχους που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται από σήμερα το μεσημέρι:

Πηγή: GRtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πέθανε 30χρονος παραπληγικός - Εννέα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα