ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου

Άρση lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου

Άρση Lockdown: Καταστήματα εποχιακών ειδών και κομμωτήρια είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες - Ωστόσο, οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στην Βρετανία κατά το άνοιγμα των καταστημάτων προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο

Κι ενώ η άρση του lockdown στην Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν, έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι εικόνες και τα βίντεο από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στη Μεγάλη Βρετανία, όπου παρατηρήθηκαν ακόμα και ουρές χιλιομέτρων έξω από καταστήματα, με αρκετούς να μην φορούν ούτε... μάσκα.

Ποια μαγαζιά ανοίγουν από Δευτέρα

Την πρόθεση για λειτουργία των εποχικών καταστημάτων σύντομα επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο, όπως είπε στην ΕΡΤ, «με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα».

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα εποχιακά καταστήματα, όπως έγραψε την Τετάρτη το Newsbomb.gr, καθώς, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, «δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση»

Για όλα τα υπόλοιπα ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Από Δευτέρα αναμένεται επίσης να ανοίξουν και τα κομμωτήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά καταστήματα