ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - Ανοίγουν κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Άρση lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - Ανοίγουν κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Lockdown: Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων με εποχιακά είδη αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή. 

Παράλληλα «κλείδωσε» η κατά μία εβδομάδα παράταση του lockdown, δηλαδή μέχρι της 14 Δεκεμβρίου, ενώ μετά τις γιορτές κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει ρολά η εστίαση.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ένα «παράθυρο» για το άμεσο άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός προήδρευσε της καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιμωξιολόγους, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί επεσήμαναν στον πρωθυπουργό πως η κατάσταση δεν εξομαλύνεται, οπότε το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να γίνει.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Για το λιανεμπόριο ακόμα είναι υπό συζήτηση ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων. Αυτό που προτείνεται είναι να ανοίξουν πρώτα τα μικρά εμπορικά κι έπειτα τα μεγάλα.

Αναφορικά με την εστίαση είναι πλέον σχεδόν βέβαιο πως θα επανεκκινήσει μετά τις γιορτές, με δεδομένο πως και οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να παραμείνουν κλειστοί αν είναι να ξανακλείσουν.

Και μπορεί οι οικονομικές συνέπειες όσο διαρκεί το lockdown να εντείνονται, ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης από την αρχή της πανδημίας ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα χθεσινά 2.199 νέα κρούσματα, οι 596 διασωληνωμένοι και οι 111 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο δείχνουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει.

Έτσι πιθανότατα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσσας θα ανακοινώσει παράταση των περιορισμών για μια ακόμη εβδομάδα, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων εποχιακών ειδών.

Βάσει των αποφάσεων που θα ληφθούν τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν και αυτά εποχιακά είδη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»