ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων

Άρση Lockdown: Τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων παιχνιδιών, των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων - Οι εισηγήσεις των ειδικών για σχολεία και εστίαση

Στο υπουργείο Ανάπτυξης αναμένουν πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου που ανεβάζουν ρολά 110 εποχιακά καταστήματα. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι αν παρατηρηθεί συνωστισμός και αν τηρηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη η δεύτερη γραμμή είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια, χωρίς ωστόσο να δώσει το χρονικό ορίζοντα που θα συμβεί. Όπως είπε, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Από εβδομάδα αναμένεται η παρουσίαση του πλάνο για το άνοιγμα της χώραςINTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο θα υποβάλλει εισήγηση στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, παιχνιδάδικα και καταστήματα λουλουδιών και εφόσον δοθεί το πράσινο φως θα οριστεί και η ημερομηνία που θα ανοίξουν.

Πάντως στην κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτικοί για το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο θα γίνει με αργά βήματα, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν πως το επιδημιολογικό φορτίο θα επιδεινωθεί περαιτέρω αν αρθεί μεγάλο μέρος των περιορισμών.

Αυτές είναι οι εισηγήσεις των ειδικών για σχολεία, εστίαση και μετακινήσεις

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε η τακτική σύσκεψη για τον κορονοιό και η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατέθεσε στον πρωθυπουργό προτάσεις για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Το άνοιγμα των σχολείων μετατίθενται για μετά τις γιορτές, ενώ και για την εστίαση προτείνεται να παραμείνει κλειστή και να επαναξιολογηθεί η κατάσταση αργότερα.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτραπούν κατά τη διάρκεια των εορτών.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, αλλά και του γεγονότος ότι σε μια «καθαρή» περιοχή θα υπάρξει χαλάρωση κι έτσι τα κρούσματα θα πάρουν γρήγορα την ανιούσα θα συνεχιστεί η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού. Σημείωσε πάντως ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες και διαφορετικά μέτρα» κι επανέλαβε πως «σημασία έχει να τηρούμε όλοι τα μέτρα και να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Αποκάλυψη Πέτσα: Πότε ανακοινώνεται η άρση των μέτρων