ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό η Δυτικη Αττική μετά το lockdown - Σαρωτικοί έλεγχοι, πρόστιμα και προσαγωγές

Σε κλοιό η Δυτικη Αττική μετά το lockdown - Σαρωτικοί έλεγχοι, πρόστιμα και προσαγωγές

Lockdown στην Δυτική ΑττικήΜπλόκα στις εισόδους της Ελευσίνας - Ελέγχονται όλα τα οχήματα αλλά και όλοι όσοι επιβαίνουν σε μέσα μεταφοράς και κατευθύνονται στις περιοχές αυτές - Πεζές περιπολίες που ελέγχουν τους κατοίκους για την εφαρμογή των μέτρων - Προσαγωγες Ρομά

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα το πρωί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρούνται σε αυτές τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στο τρέχον lockdown καθώς όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να ελέγξουμε τη διασπορά».

Δείτε την gallery:

Από νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη της Ελευσίνας άνδρες της αστυνομίας κάνουν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων.

Ειδικότερα, έχουν στηθεί μπλόκα στις εισόδους της Ελευσίνας και ελέγχονται όλα τα οχήματα αλλά και όλοι όσοι επιβαίνουν σε μέσα μεταφοράς και κατευθύνονται στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, έλεγχοι γίνονται στο κέντρο της πόλης σε κατοίκους που μετακινούνται.

Συνολικά από νωρίς το πρωί έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 20 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή μετακίνησης, αλλαγή νομού χωρίς άδεις και υπεράριθμους σε οχήματα ενώ έγιναν και προσαγωγές Ρομά (τουλάχιστον 6) που δεν τηρούσαν τα μέτρα.

Το Newsbomb.gr επισκέφθηκε την Ελευσίνα καταγράφοντας την κατάσταση στη πόλη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων περιορισμού λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δήμαρχος Ελευσίνας: Θα πειθαρχήσουμε

Την αγωνία του για τη νέα καθημερινότητα που θα ζήσουν από σήμερα το πρωί οι δημότες της Ελευσίνας μετά την απόφαση να επιβληθεί αυστηρότερο lockdown μετέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Αργύρης Οικονόμου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr η πόλη ζει ένα «ιδιότυπο» γενικευμένο lockdown. Εξηγώντας τον χαρακτηρισμό «ιδιότυπο» ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πόλη είναι σε lockdown αλλά οι βιομηχανικές μονάδες λειτουργούν κανονικά.

Δείτε την gallery:

Έρημη πόλη η Ελευσίνα

Σύμφωνα με τους ειδικούς σημαντικό ρόλο στην έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή Αττικής έπαιξαν και οι βιομηχανίες της περιοχής καθώς όπου υπάρχουν χώροι όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, πιθανόν να εργάζονται κιόλας χωρίς κανόνες ασφαλείας, η διασπορά βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Δείτε το βίντεο:

«Άκουσα ομάδες ανθρώπων, όπως Ρομά ή άλλους, να λένε πως δεν έχουν πρόβλημα με τον κορονοϊό. Με τέτοιες τοποθετήσεις, δεν μπορείς να περιορίσεις τη μετάδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά o καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή.

Δείτε την gallery:

Η εικόνα της Ελευσίνας την πρώτη ημέρα του lockdown:

Tα μέτρα που ισχύουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζόμενων, οι οποίοι θα κινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντίστροφα, με αποκλειστική άδεια εργοδότη.
  • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμη και με τη μέθοδο του click away
  • Αναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, κέντρων περιποίηση νυχιών και βιβλιοπωλείων
  • Αναστολή λειτουργίας πάσης φύσεων εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εκτός από τις κηδείες οι οποίες θα πραγματοποιούνται μόνο με δέκα άτομα.
  • Αναστολή πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και τέλεση εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με την παρουσία κληρικών
  • Μαζικοί έλεγχοι των πληθυσμών με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση επαφών
  • Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Ενθάρρυνση και σύσταση προς τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν ελέγχους με ιδία μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών
  • Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Μαζική διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Απομόνωση των κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί γι' αυτόν τον σκοπό, κυρίως όταν κρίνεται ανέφικτος ο κατ' οίκον περιορισμός
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών
  • Εκστρατεία ενημέρωσης
  • Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων για τήρηση των μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι οδήγησε τη Δυτική Αττική σε αυστηρό lockdown – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν