ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και δεύτερο κρούσμα από... την Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι

Κορονοϊός: Και δεύτερο κρούσμα από... την Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι

Κορονοϊός: Όπως φαίνεται τα πάρτι στο Ντουμπάι δεν ήταν και τόσο covid free...

Δύο είναι προς το παρόν τα κρούσματα από τους Έλληνες που επέστρεψαν την Κυριακή στην Ελλάδα από το Ντουμπάι, όπου πέρασαν τις γιορτινές μέρες.

Όλοι όσοι επέβαιναν στη χθεσινή πτήση από Ντουμπάι που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος, έκαναν rapid test, προκειμένου να τους επιτραπεί η έξοδος από το αεροδρόμιο. Στα 207 test εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες από τον ANT1, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός τόσο στην Πολιτική Προστασία όσο και στον ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα ήταν μια γυναίκα από το Κολωνάκι, την οποία παρέλαβε από το αεροδρόμιο βαν της Πολιτικής Προστασίας και τη μετέφερε στο σπίτι της προκειμένου να τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν από το Ντουμπάι κι άλλοι Έλληνες, οι οποίοι θα υποβληθούν σε τεστ και θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες οι εικόνες από τα πάρτι στο Ντουμπάι, παρουσία επώνυμων Ελλήνων είχαν προκαλέσει σάλο.

Δείτε τι δήλωσαν στο Newsbomb.gr Έλληνες που επέστρεψαν από Ντουμπάι:

Οι επιβάτες της πτήσης από Ντουμπάι θα έπρεπε, επίσης, να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που θα έχουν κάνει στο Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν θα είχε μαζί του αυτό το τεστ δεν θα γίνεται δεκτός στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: «Κλείδωσαν» οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - Στις 12 οι ανακοινώσεις