ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια μέχρι και στη Μυτιλήνη - Λευκό τοπίο όλο το νησί

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια μέχρι και στη Μυτιλήνη - Λευκό τοπίο όλο το νησί

Μηχανήματα των δήμων ρίχνουν αλάτι στο κεντρικό οδικό δίκτυο για να παραμείνει ανοιχτό, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλες οι αρμόδιες αρχές

 

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει στην Βόρεια και Δυτική Μυτιλήνη χωρίς μέχρι στιγμής, να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Από τον Μανταμάδο και τα ορεινά της περιοχής Μολύβου, στην περιοχή του Σκαλοχωρίου και μέχρι την Ερεσό χιονίζει.

Μηχανήματα των δήμων ρίχνουν αλάτι στο κεντρικό οδικό δίκτυο για να παραμείνει ανοιχτό, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλες οι αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ χιόνια πέφτουν στην περιοχή της Αγιασου, στο Μεγαλοχώρι μέχρι και τον Πολιχνίτο αλλά το οδικό δίκτυο παραμένει παντού ανοιχτό.

Έντονη χιονόπτωση από το Μεγαλοχώρι μέχρι και την Αγιάσο. «Αλάτι ρίχνουν τα μηχανήματα του δήμου Μυτιλήνης στο οδικό δίκτυο για να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός, ενώ αλάτι προμηθεύει η δήμος και τους κατοίκους στο Ακράσι για να μην παγώσουν οι δρόμοι το βράδυ. Μεγάλη η συνδρομή του εθελοντικού κλιμακίου η Άμπελος στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυτιλήνης Μιχάλης Φρατνζέσκος.

«Από τις 11:00 το πρωί και μετά προβλέπεται ένταση της χιονόπτωσης στο νησί οπότε και όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για να διατηρήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό και να παράσχουμε βοήθεια όπου χρειαστεί», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης και Πολιτικής Προστασίας Πανάγος Κουφέλος που βρέθηκε το πρωί στην περιοχή του Σκαλοχωρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Παραμένει σε lockdown – Κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις κι εργαζόμενους - Φόβοι για λουκέτα