ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης - Κορονοϊός: Προς τον Μάρτιο θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα

Σαρηγιάννης - Κορονοϊός: Προς τον Μάρτιο θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τις εκτιμήσεις των μοντέλων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αποκάλυψε μιλώντας στο Mega ο Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ αποκαλύπτοντας, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Εξαιρετικά κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες, καθώς χτες και σήμερα καταγράφηκαν για πρώτη φορά διπλάσιες επιβεβαιωμένες διαγνώσεις covid-19 στη χώρα με τα μισά μάλιστα κρούσματα να επιβεβαιώνονται στην Αττική.

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο «για ήπια αύξηση, τα 842 κρούσματα δεν ήταν εντυπωσιακός αριθμός ήμασταν σε αυξητική τροχιά. Ο αριθμός “842” είναι μεγαλύτερος κι από αυτών που προέβλεπαν τα μοντέλα μας, το παρατηρούμε με ενδιαφέρον, όχι με ανησυχία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για το πώς θα είμαστε σε 15 ημέρες, σημείωσε: «Το θέμα είναι το τί θα κάνουμε από Δευτέρα, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαι υπέρ αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μεγάλο αριθμό τεστ και διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων. Αν δεν γίνει καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε. Τεχνικά μπορούμε να το κάνουμε.

Πιστεύω ότι θα είμαστε κοντά στα 1.000 και λίγο παραπάνω. Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού θα βλέπουμε περαιτέρω αύξηση, μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε. Προς τον Μάρτη θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα…».

«15 Μαρτίου θα ήταν 1.700 κρούσματα και θα φτάναμε στις 2.000 τέλος Μάρτη. Οι αριθμοί θα ήταν μεγάλοι, αλλά όχι δραματικοί ακόμα, στο επίπεδο του Νοεμβρίου. Θα υποστεί μεγάλη πίεση το Ε.Σ.Υ. Τώρα είμαστε μισοάδειοι αλλά θα γεμίσουμε σχετικά γρήγορα», πρόσθεσε.

Σε επίπεδο νεκρών, τον Μάρτη το μοντέλο δεν αναφέρει δραματική αύξηση, «ημερήσιος αριθμός γύρω στους 50». σημείωσε.

«Μπορούμε να το αποφύγουμε αν όλοι συντονιστούμε και πέσουμε στη μάχη για να ανιχνεύσουμε τον ιό», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται