ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται, ο φόβος του τρίτου κύματος φαίνεται να «στοιχειώνει» τα κέντρα αποφάσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να δρομολογείται από το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου στη Βόρεια Ελλάδα, προετοιμάζοντας τα νοσοκομεία για την περίπτωση αύξησης των εισαγωγών. Το βλέμμα όμως παραμένει στραμμένο στις αντοχές της Αττικής, καθώς θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει λεπτές ισορροπίες στη διαχείριση της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει και ο εντοπισμός της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη, όπου ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το κρούσμα στη Θεσσαλονίκη «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστικη διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις