ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Συζητούν αλλαγές σε απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις, καταστήματα στην Αττική

Lockdown: Συζητούν αλλαγές σε απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις, καταστήματα στην Αττική
INTIME

Lockdown: Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς που βρίσκονται σε «πυρετό» συσκέψεων μετά την σημαντική αύξηση κρουσμάτων που καταγράφθηκε την Τρίτη.

Η μια από τις συσκέψεις είναι η τακτική στο Μαξίμου όπου θα τεθούν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως η χθεσινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία που δημιουργούν προβληματισμό για την εικόνα που ενδεχομένως να επικρατήσει στις ΜΕΘ τις επόμενες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα μόνο οι επιδημιολόγοι της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν ποια μέτρα θα εισηγηθούν την Παρασκευή στο σύνολο της επιτροπής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νόμο Αττική να ισχύει νωρίτερα από τις 9 και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος περιορισμού της κατάχρησης συγκεκριμένων κωδικών στο 13033.

Παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ένταξη και άλλων περιοχών στην κατηγορία Β του υγειονομικού κινδύνου - «κόκκινες» περιοχές – ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα καταστήματα όπως η κατάργηση του click inside στις κόκκινες περιοχές. Ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Αναφορικά με τα σχολεία κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Newsbomb.gr πως βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο 3ημερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο

Ροή Ειδήσεων