ΕΛΛΑΔΑ

Κόντεψε να τυφλωθεί λόγω απεργίας των γιατρών!

Κόντεψε να τυφλωθεί λόγω απεργίας των γιατρών!

Λίγο έλειψε να χάσει το φως του ένας 73χρονος από την απεργία στα δημόσια νοσοκομεία!

Ο ηλικιωμένος είχε κάνει επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης ενώ κινδύνεψε με τύφλωση όταν κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν αναλάμβανε την κατάστασή του λόγω απεργίας των γιατρών και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Ο ασθενής μάλιστα κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για σωματική βλάβη και αμέλεια.

Ο 73χρονος εισήχθη στις 22 Φεβρουαρίου στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης επειδή είχε άρχισε να χάνει την όραση από το δεξί μάτι του.

Εκεί διαγνώστηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με γιγαντιαία ρωγμή. Επειδή όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στο ΑΧΕΠΑ του είπαν ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Γι αυτό τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το οποίο εφημέρευε χθες.

Ωστόσο, ούτε και εκεί μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν καθώς, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, όλα τα χειρουργεία είχαν μετατεθεί χρονικά λόγω απεργίας των γιατρών του ΕΣΥ. Ο ασθενής τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική.