ΕΛΛΑΔΑ

Περιορισμοί στη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε ένστολους

Περιορισμοί στη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε ένστολους

Περιορισμούς στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους ένστολους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.


Αναφορικά με τη ρύθμιση δε λαμβάνεται υπόψη πλασματικός χρόνος εργασίας, ούτε αυξάνεται το εφάπαξ για όσους αποκαθίστανται διοικητικά, χωρίς όμως να επανέλθουν στην υπηρεσία. Επίσης, προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο από εισφορές όσο και από προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών.

Άλλη διάταξη επιλύει το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης 160 εργαζομένων της επιχειρηματικής μονάδας τροχαίου (σιδηροδρομικού) υλικού και βιομηχανικών έργων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., διεκδικώντας μεταξύ άλλων δεδουλευμένες αποδοχές καθώς και ένσημα κοινωνικής ασφάλισης περιόδου από 1η Οκτωβρίου 2009.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, ως απολυμένοι, διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.