ΕΛΛΑΔΑ

Νηπιαγωγεία – Δημοτικά: Τι αλλάζει με τις αιτήσεις για τα «πρωτάκια» – Τι να προσέξουν οι γονείς

Νηπιαγωγεία – Δημοτικά: Τι αλλάζει με τις αιτήσεις για τα «πρωτάκια» – Τι να προσέξουν οι γονείς
INTIME

Αλλαγές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όσον αφορά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα «πρωτάκια» φέρνει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη προβλέπει οι αιτήσεις εγγραφής σε νηπιαγωγεία ή δημοτικά θα πρέπει να γίνονται νωρίτερα, από την 1η έως την 20η Μαρτίου του προηγούμενου σχολικού έτους.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει η Καθημερινή, η προθεσμία αφορά τους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό σχολείο ή το νηπιαγωγείο.

Για την εγγραφή οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο που αποδεικνύει την διεύθυνση κατοικίας του παιδιού, το ατομικό δελτίο υγιεινής του μαθητή και βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται η εφημερίδα οι εγγραφές το πρώτο 20ημερο του Μαρτίου θα γίνουν ηλεκτρονικά στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι έως και την προηγούμενη χρονιά η προθεσμία εγγραφής ήταν στο πρώτο 20ημερο του Μαΐου.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι με την αλλαγή αυτή να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν νωρίτερα διορισμοί, προσλήψεις και υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο - Μέτρα χαλάρωσης ή νέοι περιορισμοί ανάλογα με τα δεδομένα