ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά: Περιουσίες, διαθήκες και παραχωρήσεις ακινήτων στο επίκεντρο της έρευνας

Γηροκομείο Χανιά: Περιουσίες, διαθήκες και παραχωρήσεις ακινήτων στο επίκεντρο της έρευνας

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τις συνθήκες λειτουργίας ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Στο επίκεντρο των ερευνών, εκτός από τα όσα καταμαρτυρούν πρώην εργαζόμενοι αλλά και συγγενείς τροφίμων, έχουν μπει τραπεζικοί λογαριασμοί, αλλά και μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων -τρεις στον αριθμό- με τη μία να έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία ηλικιωμένων, που δεν είχαν παιδιά και έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 18 μήνες. Αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες διερευνούν ενδεχόμενες απευθείας παραχωρήσεις είτε απευθείας στη συγκεκριμένη δομή, είτε μέσω προσώπων που σχετίζονται άμεσα με αυτή.

Όπως είναι αυτονόητο, η έρευνα συμπεριλαμβάνει και το υποθηκοφυλακείο Χανίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο εν λόγω γηροκομείο σε πρόσωπα που έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη μονάδα. Τέλος, θα ερευνηθεί ο κύκλος των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, για έλεγχο -μέσο των ΑΜΚΑ και των ιατρικών φακέλων ηλικιωμένων ανθρώπων- εάν η επιδείνωση της κατάστασής τους ή και ο θάνατός τους, δικαιολογείται από το ιατρικό ιστορικό τους ή προκλήθηκε από κακές συνθήκες διαβίωσης, όπως και εάν υπήρξε αλλαγή στα φάρμα που τους χορηγούνταν, προκειμένου να παραμείνουν καθηλωμένοι και «ήσυχοι».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η ιδιοκτήτρια όσο και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, επιμένουν ότι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «σκευωρία» η οποία σύντομα θα καταπέσει, ενώ ζητούν την εξέταση των μαρτύρων που προτείνουν άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο

Ροή Ειδήσεων