ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: «Όχι» σε μαζικό εμβολιασμό παιδιών - «Καμπανάκι» για τους άνω των 60

Εμβολιασμός παιδιών
AP PHOTO

Αρνητικός στο ενδεχόμενο μαζικού εμβολιασμού των παιδιών εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ομάδα των άνω των 60

Κατηγορηματικά αρνητικός στον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών στην παρούσα φάση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε η συζήτηση που γίνεται τώρα αφορά σε παιδιά «τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα».

«Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορονοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος σήμανε «καμπανάκι» κινδύνου για τους άνω των 60 στην Ελλάδα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, μάλιστα, αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Μείωση του ιικού φορτίου εκτός από τα Χανία

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης ερωτηθείς για την πορεία του ιικού φορτίου στη χώρα απάντησε ότι «αυτό που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τις 30/5 σε όλη την επικράτεια μέσα από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, είναι μια συνολική μείωση του ιικού φορτίου εκτός από κάποιες περιοχές, όπως τα Χανιά».

«Επειδή έχει ανοίξει η αγορά, υπάρχει μια διασπορά που φαίνεται και στα κρούσματα. Ταυτόχρονα, υπάρχει η αύξηση της θερμοκρασίας, ο εμβολιασμός, κάποιοι παράμετροι που εμποδίζουν την επέκταση» εξήγησε ο ίδιος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού από το φθινόπωρο, ο κ. Θωμαΐδης εμφανίστηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι από τον Οκτώβριο, που είναι διαχρονική περίοδος έναρξη των ιώσεων, θα έχουμε μια καινούρια κατάσταση, όμως από τη στιγμή που θα έχει εμβολιαστεί το 70%-80% του πληθυσμού δεν θα υπάρχει η δριμύτητα που είχαμε μέχρι τώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο Νewsbomb.gr: Η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει στους γνωστούς - άγνωστους