ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ρολά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Ανοίγει ρολά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Αύριο Πέμπτη 15/3 στις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, στον χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την Ι.Μ.Γουβερνέτου στην οδό Περίδου 27.

Μάλιστα, εκτιμάται πως θα διατίθενται κάθε μήνα περισσότερα από 4.300 προϊόντα σε περίπου 220 δικαιούχους που αντιστοιχούν σε 500 άτομα.Ο χώρος ανακατασκευάστηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα, ενώ στόχος του Δήμου είναι η συνεχής λειτουργία του Παντοπωλείου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη με δηλώσεις της στο Flashnews.gr τόνισε πως «ξεκινήσαμε αυτή την δράση κάποιους μήνες πριν, σε έναν χώρο που παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Γουβερνέτου ,ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ο χρόνος ήταν απαραίτητος για να γίνει αυτό.

Σε αυτό το διάστημα εργαστήκαμε σκληρά για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς σε περίοδο κρίσης αυτό είναι το ζητούμενο.

Δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε μια νέα δομή για ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων, χωρίς αυτή η δομή να έχει συνέχεια.Έτσι τώρα το ξεκινάμε με την βοήθεια πολλών επιχειρήσεων,πολιτών, της σχολικής κοινότητας και πολλών που μας προσφέρουν τρόφιμα.»

Να σημειωθεί ότι ο κύριος στόχος του Δήμου, είναι το Παντοπωλείο να μην αποτελέσει έναν χώρο «διανομής τροφίμων», αλλά ένα – πραγματικά – Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο οποίο οι δικαιούχοι να μπορούν να «ψωνίζουν» με αξιοπρέπεια εκείνα που τους είναι αναγκαία για την οικογένεια και το σπίτι τους.