ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευής: Γι’ αυτές τις περιοχές χτυπάει καμπανάκι για να μην έχουμε μέτρα α λα Μύκονος

Πλοίο ταξίδι
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Στις περιοχές στις οποίες έχει επικεντρωθεί η ομάδα των ειδικών του υπουργείου Υγείας ώστε να αποφευχθούν μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παρασκευής

Τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, η Αττική και η Κρήτη «και γενικά περιοχές που είναι δημοφιλείς για διακοπές και υπάρχει έντονη διασκέδαση, συγχρωτισμός νεαρών ατόμων , που σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανεμβολίαστα» αποτελούν σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Δημήτρη Παρασκευή τις περιοχές για τις οποίες έχει σημάνει «καμπανάκι» προκειμένου προκειμένου να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως αυτά στη Μύκονο.

«Η επιθυμία μας είναι να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως στη Μύκονο και να προλάβουμε την έξαρση» είπε ο κ. Παρασκευής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα μέτρα που βρίσκονται υπό διερεύνηση δεν έχουν περιοριστικό χαρακτήρα ως προς τις μετακινήσεις, αλλά θα είναι πιο στοχευμένα ώστε να περιορίζεται η διασπορά, όπως, για παράδειγμα, το εκτεταμένο testing.

Όσον αφορά τη Μύκονο ο κ. Παρασκευής είπε ότι ήδη φαίνεται μία μικρή σταθεροποίηση και πριν εφαρμοστούν τα μέτρα αλλά ξεκαθάρισε ότι η αποτελεσματικότητά των μέτρων που ισχύουν από το περασμένο Σάββατο θα γίνει ορατή 10 ημέρες μετά την εφαρμογή τους.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του κύματος της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είπε ότι θα είναι διαφορετικά και δεν θα μοιάζουν με τα προηγούμενα.

«Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συνάνθρωπων μας έχει εμβολιαστεί, και ειδικά στις ευάλωτες ομάδες, σιγουρά αυτό το κύμα δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά των προηγουμένων. Δεν θα έχουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο ο φόβος μας είναι ότι θα έχει αρνητική επίδραση στην τουριστική περίοδο και ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των ταξιδιωτών, και έρχεται εν μέσω θερινής περιόδου» εξήγησε ο Δημήτρης Παρασκευής.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για την κορύφωση του νέου κύματος εκφράζοντας μια αισιοδοξία, καθώς τις τελευταίες πέντε ημέρες υπάρχει μία μικρή σταθεροποίηση.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε μακροπρόθεσμες προβλέψεις. Για να μην επαναληφθούν οι αυξητικές τάσεις που είδαμε μέσα στον Ιούλιο, θα πρέπει να κάνουμε τεστ πριν μετακινηθούμε για τις διακοπές μας, να κάνουμε αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους όταν βρισκόμαστε σε μέρη που έχουμε εξάρσεις και ο εμβολιασμός, που δεν πρέπει να καθυστερήσει» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά