ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου: 44 φορές πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα από την Άλφα

Βάνα Παπαευαγγέλου
INTIME NEWS

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Πέμπτης (22/7)

Η κυρία Παπαευαγγέλου στην τοποθέτησή της, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την Άλφα.

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την Άλφα», είπε ακόμα και τόνισε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Ακόμη συνέστησε στους νέους που γυρνούν από διακοπές να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test που χρειάζονται για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής.

Επιπλέον, η καθηγήτρια αφού αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, έκανε και μια αναφορά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό των κρουσμάτων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια.

Όπως είπε ωστόσο, τα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, γεγονός που δεν επιβαρλυνει το ΕΣΥ, μιας και οι περισσότεροι περνούν τη νόσο με κατ' οίκον περιορισμό. Η ίδια υποστήριξε πως η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.604 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 126 διασωληνωμένοι