ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο - Επιχειρεί και το θηριώδες Beriev-200

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο - Επιχειρεί και το θηριώδες Beriev-200
Το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή
INTIME

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή - Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200 μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική περιοχή στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική, για την αντιμετώπισή της φωτιά στη Ρόδο, έχουν σπεύσει στην περιοχή 20 πυροσβέστες, 12 οχήματα 3 ελικόπτερα ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Το νησί βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Σουφλί, Ολυμπία

Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην Αχαΐα και το Σουφλί.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια, αφού η φωτιά σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία - στις 2 περίπου το μεσημέρι - βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη χωρίς να έχει οριοθετηθεί.

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους (294 πυροσβέστες και 77 οχήματα), για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ βελτιωμένη.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Αυγούστου στην περιοχή της κοινότητας Άσπρων Σπιτιών Ολυμπίας. Καίει αγροτική κυρίως έκταση κοντά στον ποταμό Αλφειό.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα ενώ σηκώθηκαν και δυο PZL για να κάνουν ρίψεις και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία - σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική - ότι σύντομα θα τεθεί πιο έλεγχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν