ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία - Δραματικές ώρες στην Ηλεία

Φωτιά στην Ηλεία
Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στήνεται διπλή αντιπυρική ζώνη στο ξενοδοχείο «Αμαλία» που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην ουσία, δίνεται μάχη για να σωθεί ο Αρχαιολογικός Χώρος, ενώ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας Ολυμπίας και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Καίγονται σπίτια