ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Καίγονται σπίτια

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Καίγονται σπίτια
Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο
PATRIS NEWS

Μεγάλη φωτιά στην Ηράκλεια – Καίγονται σπίτια στο Πελόπιο – Η φωτιά κινείται προς Ολυμπία - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε στάβλο στην περιοχή - Εκκένωση και της Αρχαίας Ολυμπίας - Στο σημείο έφτασε και το ρωσικό αεροπλάνο Beriev 200 προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση 

Εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους σε Πελόπιο, Πλάτανο, Καυκανιά, μετά τους οικισμούς Ηράκλεια και Πουρνάρι, έδωσε η Πολιτική Προστασία εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και κινείται προς Ολυμπία ενώ σπίτια καίγονται στο Πελόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή (ένας πατέρας με τον γιό του). Νωρίτερα, υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας από τη φωτιά αλλά χάρις τις γρήγορες προσπάθειες της πυροσβεστικής τώρα βρίσκονται ασφαλείς. Στο σημείο έφτασε και το ρωσικό αεροπλάνο Beriev 200 προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου έχει διακοπεί.

Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία - Δραματικές ώρες στην Ηλεία

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στήνεται διπλή αντιπυρική ζώνη στο ξενοδοχείο "Αμαλία" που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην ουσία, δίνεται μάχη για να σωθεί ο Αρχαιολογικός Χώρος, ενώ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Αρχαία Ολυμπία.

Επιπλέον, μήνυμα του 112 στάλθηκε και προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι από την Καυκανιά και το Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Ολυμπίας και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου λογω της μεγάλης φωτιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η φωτιά προχώρησε γιατί στην αρχή δεν υπήρχαν εναέρια μέσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.