ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δύο Ilyushin στην Ελλάδα - Στην Ηλεία οι πρώτες ρίψεις

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δύο Ilyushin στην Ελλάδα - Στην Ηλεία οι πρώτες ρίψεις

Οι δυο Ρώσοι «γίγαντες» έχουν ξεκινήσεις τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, συνεπικουρούμενοι από τον... συμπατριώτη τους, Beriev-200!

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίουν την Ηλεία και την Εύβοια και η πολύτιμη βοήθεια από τη Ρωσία στον αέρα, αυξήθηκε με τη συνδρομή των θηριωδών Ilyoushin.

Το βράδυ της Τρίτης (10/08) έφτασε στη χώρα μας το πρώτο Ilyoushin, το οποίο μπορεί να χωρέσει έως και 42 τόνους νερού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr λίγο αργότερα έφτασε και ένας ακόμη «ιπτάμενος γίγαντας», ο οποίος είναι και αυτός από το πρωί της Τετάρτης (11/08) στις μάχες κατά των πυρκαγιών, κάτι που επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική σε επικοινωνία που είχαμε.

Μάλιστα, οι πρώτες ρίψεις έγιναν στην Ηλεία, στη Νεμούτα, όπως γνωστοποίησε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει το σενάριο ταυτόχρονης ρίψης νερού από τα δυο Ilyushin αλλά και το Beriev στα πύρινα μέτωπα, με σχηματισμό, στον οποίο θα προπορεύεται το Beriev. Μιλάμε δηλαδή για 110 τόνους νερού σε μια ρίψη!

Ilyushin: Το ιπτάμενο... τάνκερ!

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76 είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από το ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 600x100 μέτρα.

Όπως επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα «καθόλου τυχαία δεν το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό» μιας και χάρη στην υψηλή ταχύτητα φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη