ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Βαγγέλης Λιόλιος
Facebook/Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αποχαιρετώντας τον δεξιοτέχνη μουσικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Βαγγέλη Λιόλιο! Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπημένος μας συνάδελφος Βαγγέλης Λιόλιος δεν είναι πια κοντά μας. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο!

Η δισκογραφική του παρουσία, ιδιαίτερα στους δίσκους του Νίκου Παπάζογλου, θα παραμείνει ανεξίτηλη! Το Δ.Σ. και σύσσωμα τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, η καλοσύνη σου και τα σπουδαία παιξίματά σου, θα παραμείνουν στη μνήμη μας, ως οδηγός και παράδειγμα!»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά, μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι , και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ.Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ.Βοσκόπουλο, Π.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Γ .Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ.Μητσιά, Μ.Αγγελόπουλο, Γ.Πουλόπουλο, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου κ.α, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Το 1973 συνόδευσε την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα» και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Το 1982 δημιουργήθηκε μια σπουδαία συνεργασία και μια δυνατή φιλία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έπαιξε και σε δίσκους του Παπάζογλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έσβησαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν

Κορονοϊός: «Εκτόξευση» ημερήσιου αριθμού τεστ - Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν σε παιδιά