ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Η μετάλλαξη Δ αύξησε τις επιπλοκές και τη νοσηλεία – Φτάνει τις 25 μέρες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Η μετάλλαξη Δ αύξησε τις επιπλοκές και τη νοσηλεία – Φτάνει τις 25 μέρες
Οι διασωληνωμένοι είναι στα μισά του πικ του τρίτου κύματος, ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.
INTIME

Για σταθεροποίηση της πανδημίας σε υψηλά επίπεδα έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr, o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος – Οι αλλαγές που έχει φέρει στη νοσηλεία των ασθενών η μετάλλαξη «Δ» του κορονοϊού - «Έχω ασθενή που νοσηλεύεται 35 ημέρες», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος

Για μια κατάσταση που κανείς δεν ξέρει πότε θα βρεθεί ξανά εκτός ελέγχου έκανε λόγο στο Newsbomb.gr, o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Αναφερόμενος στην πανδημία σημείωσε ότι: «Δεν υπάρχει ύφεση. Υπάρχει σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα. Έχουμε κάθε μέρα 200 εισαγωγές βαρύτατων περιστατικών πνευμονίας σε μια εποχή που ποτέ ξανά δεν είχε παρατηρηθεί κάτι τέτοιο».

Και πρόσθεσε: «Επίσης οι διασωληνωμένοι είναι στα μισά του πικ του τρίτου κύματος. Αν σε αυτά όλα συμπεριλάβουμε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και των πολύ σοβαρών επιπλοκών που δημιουργεί έχει αυξηθεί και ο χρόνος νοσηλείας από τις 15 στις 25 ημέρες τότε καταλαβαίνουμε ότι αν δεν προσέξουμε και αυξηθούν τα κρούσματα τότε το σύστημα υγείας θα “γονατήσει”».

Η κατάσταση στη χώρα

Αυξημένα παρέμειναν τα νέα κρούσματα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, οι νέες μολύνσεις έφτασαν στις 2.255 ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 39 θάνατοι. Τέλος, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφτασε στους 352. Από αυτούς η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 186 (ημερήσια μεταβολή -9.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε ο 39χρονος πρώην σύντροφος της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία

Καταγγελία μητέρας 19χρονης: Η κόρη μου υπέστη σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι