ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμια: Σταδιακό άνοιγμα από σήμερα - «Δεν νιώθαμε φοιτητές», λένε στο Newsbomb.gr

Πανεπιστήμια: Σταδιακό άνοιγμα από σήμερα - «Δεν νιώθαμε φοιτητές», λένε στο Newsbomb.gr
Αυλαία για τη διά ζώσης εκπαίδευση σήμερα

Πανεπιστήμια: Από σήμερα αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά τα πανεπιστήμια με δια ζώσης διδασκαλία αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Oρισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Από την άλλη, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από σήμερα, Δευτέρα.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρχουν στις επιμέρους σχολές και στα τμήματα των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, όπου στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα σήμερα, ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Στα πανεπιστήμια θα γίνονται δεκτοί όσοι έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου, διαφορετικά θα πρέπει δυο φορες την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, να επιδεικνύουν βεβαιώσεις αρνητικών εργαστηριακών τεστ που θα γίνονται εως και 48 ώρες πριν με δική τους δαπάνη.

Φοιτητές δήλωσαν στο Newsbomb.gr, «είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Το προηγούμενο έτος ήταν χάλια. Δεν νιώθαμε φοιτητές. Η τηλεκπαίδευση ήταν δύσκολη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο

GNTM 4: Αγνώριστος ο Θοδωρής Τσαρούχας – Δείτε τον χωρίς μούσι και με κοντό μαλλί (pics)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)