ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό Newsbomb.gr: «Ανοχύρωτη» απέναντι στις πλημμύρες η καμένη Βαρυμπόμπη

Βαρυμπόμπη φωτιές
Το Newsbomb.gr στη πολύπαθη Βαρυμπόμπη - Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Newsbomb.gr

Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης, στην καμένη Βαρυμπόμπη με τα αντιπλημμυρικά έργα, πέρα από μερικά κομμένα δέντρα, να είναι ανύπαρκτα - Στα λόγια έμειναν εξαγγελίες των προηγούμενων μηνών - Φόβος των κατοίκων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr το κράτος τους έχει ξεχάσει. Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται και πλέον ολομόναχοι προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, περισώζοντας ότι μπορούν από τις στάχτες που άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά του Αυγούστου.

Οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης που έχουν βρεθεί μπροστά στην εγκατάλειψη από το κράτος, πλέον καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρουν, με τον φόβο να κυριαρχεί στα μάτια, για εκείνους ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, καθώς μετά τις φωτιές, οι πλημμύρες είναι αυτές που απειλούν ότι έμεινε από την απόλυτη καταστροφή του καλοκαιριού

Η εικόνα στην λαβωμένη Βαρυμπόμπη, μέσα από τον φακό του Newsbomb.gr μιλά από μόνη της. Το μαύρο κυριαρχεί, στάχτη, καμένα δέντρα και κατεστραμμένα σπίτια, πολλά από τα οποία είναι πλέον μη κατοικήσιμα. Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης , ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα πέρα από μερικά κομμένα δέντρα δεν υπάρχουN πουθενά και όσες εξαγγελίες έγιναν, έμειναν στα λόγια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος το καλοκαίρι έχασε το σπίτι και το μαγαζί του, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζεται εναγωνίως για τον χειμώνα.

Κάτοικος της Βαρυμπόμπης έχασε σπίτι και μαγαζί στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και πλέον προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώνα
Κάτοικος της Βαρυμπόμπης έχασε σπίτι και μαγαζί στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και πλέον προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώναΦωτογραφία Newsbomb.gr

Μιλώντας στο Newsbomb.gr εξέφρασε την μεγάλη του απογοήτευσή λέγοντας μόνο την φράση, «δεν περιμένω τίποτα από κανέναν».

«Μας έχουν ξεχάσει... Ότι κάνουμε μόνοι μας. Η Πολιτεία δεν μας δίνει οδηγίες πώς θα αποζημιωθούμε. Έπονται τα χειρότερα με τις βροχές. Αγαπήσαμε αυτό τον τόπο και συνεχίζουμε και παλεύουμε. Παλεύουμε μέσα στα αποκαΐδια», ανέφερε μια άλλη κάτοικος της Βαρυμπόμπης.

Ο κύριος Στέλιος, μιλάει στην κάμερα του Newsbomb.gr αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βάλουν οριζόντια τους κορμούς. Το κάνουνε; Κανείς δεν έχει έρθει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του