ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Διασωληνωμένοι ακόμη και εκτός ΜΕΘ

νοσοκομεία ΜΕΘ κορονοϊός
Σε αφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της χώρας.
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Υπό ασφυκτική πίεση το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια.

Σε πολλές ΜΕΘ της χώρας επικρατούν εικόνες συμφόρησης, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για «κόλαση» και «πόλεμο», τη στιγμή που εκφράζουν φόβο μην γίνουμε Ρουμανία.

Ασθενείς κατέγραψαν εικόνες από την χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ όπου οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν non covid περιστατικά.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν», Γιάννης Πλαγιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι «Είχαμε πόλεμο, η νύχτα ήταν κόλαση. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει 13 με 15 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσει σε μια καρέκλα ένας συνοδός».

Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς 3.500 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της επικράτειας ξεπερνά το 88%, ενώ κανένα κενό κρεβάτι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Καπραβέλος: Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έκανε λόγο για δραματική κατάσταση τη νύχτα, ενώ προειδοποίησε ότι στα νοσοκομεία της πόλης θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου όπως έγινε στη Ρουμανία.

Και πρόσθεσε ότι «105 προσελεύσεις σήμερα στο Νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε γιατί δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε και εμείς θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία».

Κρεβάτια στις εντατικές της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν, ενώ τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο «Παπανικολάου», δύο στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερις στο Ιπποκράτειο και πέντε στο «Παπαγεωργίου». Οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και προσπαθούν να διαχειριστούν ασθενείς.

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα γέμισαν. Δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι κενό στις εντατικές των νοσοκομείων Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

«Εφημερίες πολέμου» στη Θεσσαλονίκη – Τρεις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης βιώνουν «εφημερίες πολέμου», καθώς σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τις πληρότητες των νοσοκομείων της πόλης.

Όπως μετέδωσε Alpha, το ΑΧΕΠΑ είχε 17 εισαγωγές ατόμων με κορονοϊό μέχρι τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης. Ακόμη, οι δεκαπέντε κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, με αποτέλεσμα τρία άτομα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Συνολικά, στις τέσσερις κλινικές covid του ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύονται 120 άτομα με κορονοϊό.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπάρχει μόλις ένα κενό κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ περισσότερα από πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι 100 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Με την σειρά της, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σε ανακοίνωση της επιλογές ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης.

«Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 100 κλινές ΜΕΘ και αυτή είναι όλες γεμάτες», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «πάνω από 70% των ασθενών, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι καταλήγουν εκτός ΜΕΘ».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον περασμένο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη «λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και τώρα 100 καθώς λόγω των αναστολών εργασίας δεν έχουν αναπληρωθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο για τον Αλέξη Κούγια - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές

Χωρίς lockdown και με ορόσημο την 4η Δεκεμβρίου πορεύεται (οριστικά) το Μαξίμου