ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στα χέρια παιδιών η αιματοβαμμένη σημαία - Έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στα χέρια παιδιών η αιματοβαμμένη σημαία - Έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Η ιστορική σημαία του ιδρύματος από την εξέγερση του Νοεμβρίου του 1973, βρέθηκε στα χέρια μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια της πορείας.

Στην κεφαλή της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι η ιστορική, αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973, όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν.

Σε μια συγκινητική στιγμή, μάλιστα, η σημαία πέρασε στα χέρια της επόμενης γενιάς. Την πήραν στα χέρια τους μικρά παιδάκια και την κρατούσαν, οδηγώντας έτσι την πορεία σε έναν συμβολισμό για τη μνήμη των γεγονότων και τη μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενιές.

Η πορεία, όπως κάθε χρόνο, είχε κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία. Στο σημείο οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Περίπου 15 κλούβες με δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει τους σχετικούς φραγμούς, έτσι ώστε να αποτρέψουν τυχόν έκτροπα.

Λίγο μετά τις 16:30, η πορεία που είχε στην κεφαλή τη σημαία του Πολυτεχνείου, έφτασε έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί, οι φοιτητές μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή τους τη σημαία, την παρέλαβαν από τα παιδιά και προχώρησαν σε ένα μικρό, καθιερωμένο, τελετουργικό.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ, αφού έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, στη συνέχεια μάζεψαν τη σημαία και κατά τη συνηθισμένη πρακτική την «έκρυψαν», έτσι ώστε να παραμείνει στην κατοχή τους και να εμφανιστεί ξανά στην επόμενη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραλύει η χώρα αύριο: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Survivor Spoiler: Τα τρία «ναι» που πήρε ο Ατζούν - Ποιοι μπαίνουν στο παιχνίδι

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)