ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στην Αμερικανική Πρεσβεία η αιματοβαμμένη σημαία - Κλειστό το κέντρο

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στην Αμερικανική Πρεσβεία η αιματοβαμμένη σημαία - Κλειστό το κέντρο
Newsbomb.gr/Λευτέρης Παρτσάλης

Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί σταθμοί - Στην αμερικανική πρεσβεία η σημαία

Ξεκίνησε περίπου στις 15:15 το απόγευμα η μεγάλη πορεία των φοιτητικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων από την Πατησίων και το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η ΠΑΣΠ η οποία εδώ και χρόνια έχει στην κατοχή της την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία στην πύλη του Πολυτεχνείου και με το μπλοκ τους να περιφρουρείται ξεκίνησαν την πορεία προς την οδό Σταδίου, το Σύνταγμα, τη Βασιλίσσης Σοφίας και την Κηφισίας. Το μπλοκ των φοιτητών πραγματοποίησε στάση στην πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου παρέμεινε μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα οι φοιτητές έφτασαν με τη σημαία έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία θυμίζει «φρούριο».

Η στιγμή που φτάνουν οι φοιτητές έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ με τη σημαία

Οι φοιτητές στη συνέχεια φυγάδευσαν τη σημαία και αποχώρησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Το Newsbomb.gr ακολουθεί την πορεία και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν. Μαζί με τους φοιτητές πραγματοποιούν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, διάφορες οργανώσεις και φυσικά απλοί πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Καθώς η πορεία εγκατέλειπε τη λεωφόρο Πατησίων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας «θωράκισαν» την περιοχή, ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να μην εισβάλουν στο Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι και το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο.

Επισημαίνεται πως συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας και Αμαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Φόρος τιμής σε αυτούς που πάλεψαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από το πρωί στο Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην εξέγερση των φοιτητών που θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί εντάσεις και μικροεπεισόδια όταν νεαροί εμπόδισαν την κατάθεση στεφάνων από την διακοινοβουλετική επιτροπή, αλλά και από ομάδα εκπροσώπων των βουλευτών και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πύλες άνοιξαν στις 8:00 το πρωί και έκλεισαν λίγο μετά τις 13:00. Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά από την περυσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς κορoνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και παράλληλα τα κτίρια του συγκροτήματος, στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραλύει η χώρα αύριο: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Survivor Spoiler: Τα τρία «ναι» που πήρε ο Ατζούν - Ποιοι μπαίνουν στο παιχνίδι

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)