ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Σαφή στοιχεία για γενετική προδιάθεση στην Covid-19 σε νεαρότερους

Γκίκας Μαγιορκίνης
Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Τη γενετική προδιάθεση στη νόσο από κορονοϊό, επιβεβαίωσε νέα μελέτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της πανδημίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφέρει για γενετική προδιάθεση στη νόσο Covid-19. Πλέον η μελέτη αυτή δίνει σαφή στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη γενετική προδιάθεση στην Covid-19, όπως επίσης και την προδιάθεση στο θάνατο από κορονοϊό στις νεότερες ηλικίες.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι όταν ο ιός εισβάλει και προσβάλει μέλη οικογένειας που έχουν αυτή την προδιάθεση, αυξάνεται και η πιθανότητα να καταλήξουν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας.

«Δυστυχώς υπάρχουν παραδείγματα περιπτώσεων που κατέληξαν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας», είπε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει αυτές τις οικογενειακές τραγωδίες», κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Σέρρες από τον θάνατο 13χρονου αγοριού: Το βρήκε νεκρό η μητέρα του

Απίστευτες δηλώσεις Γονίδη: «Έκανα το μονοδοσικό εμβόλιο γιατί δεν έχει μέσα τον Χιμπαντζή»

Βρετανία: «Θα του κόψω τον λαιμό» έλεγε ο πατέρας για τον 6χρονο γιο του που βασάνισε μέχρι θανάτου