ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΜΕ: «Έκρηξη» κρουσμάτων μετά από σχολικές εκδρομές – Τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Παιδείας

ΟΛΜΕ κρούσματα σχολικές εκδρομές
Για «έκρηξη» κρουσμάτων μετά από σχολικές εκδρομές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΛΕΜ κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Για «έκρηξη» κρουσμάτων μετά από σχολικές εκδρομές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία

Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σύμφωνα με την οποία έχει καταγραφεί «έκρηξη» κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα μετά από τις σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες».

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες επειδή δεν ελήφθησαν μέτρα για να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα βάσει των επίσημων στοιχείων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-17 ετών αυξήθηκε κατά 4% την εβδομάδα 6-12 Δεκεμβρίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με τις μολύνσεις σε συνολικό αριθμό στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να ανέρχεται στις 9.377.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις σχολικές εκδρομές

Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Ανατροπή – Μπαίνει σφήνα ο Ανδρουλάκης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για Χριστούγεννα και Όμικρον – Τι εξετάζεται αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια