ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ – Κανονικά η απεργία

Δεν κάνει πίσω η ΠΝΟ – Κανονικά η απεργία

Παρά τις προειδοποιήσεις για πολιτική επιστράτευση, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην κινητοποίηση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ναυτεργάτες οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στην απεργία της Μ.Τρίτης και της Μ.Τετάρτης, μετά την άτυπη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη και προειδοποιεί με πολιτική επιστράτευση προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

«Δίνονται οι προτάσεις της κυβέρνησης που σε ορισμένα θέματα αφορούν και εξαιρέσεις, μιας και το ναυτικό επάγγελμα είναι ιδιαίτερο» δήλωσε η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι «μέσα από τη συζήτηση στην ΠΝΟ, είναι σαφές ότι συγκεκριμένα στελέχη της που εκφράζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν προειλημμένες αποφάσεις και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει η κυβέρνηση, αν θα υπάρξει δηλαδή συνεργασία και συμφωνία».

Οι επόμενες ημέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες, τόνισε η κα Διαμαντοπούλου και ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκαν απειλές από μερίδα της ΠΝΟ για απεργίες τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, δηλαδή ευθείες απειλές για τη λειτουργία του τουρισμού, που είναι η πιο σημαντική πηγή πλούτου αυτήν τη στιγμή για την Ελλάδα, που είναι σε κρίση, όπως είπε.

Η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ συνεδρίαση της ΠΝΟ ματαιώθηκε ύστερα από εισβολή ναυτικών, μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ζημιά στον τουρισμό είναι ήδη πολύ μεγάλη, καθώς η προαναγγελία της απεργίας, οδήγησε πολλούς εκδρομείς του Πάσχα να μεταφέρουν τα εισιτήρια για άλλες μέρες ή ακόμα και να τα ακυρώσουν.

Χαρακτηριστική είναι η δραματική έκκληση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έστω και στο «παρά πέντε», που απευθύνει σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για να ανασταλεί η απεργία και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος επεσήμανε σήμερα ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μόνο αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: «Καρφιά» Διαμαντοπούλου κατά ΚΚΕ για την απεργία της ΠΝΟ