ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Φοβάται για τη ζωή της» - Αποκαλύψεις από τον πρώτο άνθρωπο που μίλησε η 24χρονη

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμος
Απειλές φέρεται να έχει δεχθεί η 24χρονη που έκανε την καταγγελία για ομαδικό βιασμό.
Pixabay

Θεσσαλονίκη: Ο εργοδότης της 24χρονης που έκανε την καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό, προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς την κοπέλα έγιναν σε Λεωφόρο Νίκης και Αριστοτέλους. Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε η 24χρονη αμέσως μετά το συμβάν σε σουΐτα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ήταν ο εργοδότης της. Ο κ. Χρήστος Καραθανάσης μίλησε τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό Open όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου προχώρησε σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην πρώτη συνέντευξή του, στο ξενοδοχείο όπου η 24χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, είναι πιθανό να υπήρχαν και ανήλικες κοπέλες.

«Για τον λόγο ότι έχουν βγει πάρα πολλά κορίτσια και μπράβο, λοιπόν, αυτή τη στιγμή στην κοπέλα η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει όλα αυτά τα οποία γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Ήτανε 7 άντρες και γύρω στις 12 – 14 κοπέλες. Είναι ένα νυφοπάζαρο εκεί. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είμαστε εφτά άντρες και φέρνουμε γυναίκες εκεί και βλέπουμε», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η φίλη της που ήτανε μαζί ήτανε 17μισό. Το αντιλαμβάνεστε; Οι άνθρωποι που οργανώνουν αυτά τα πάρτι είναι εγκληματίες».

Λίγο αργότερα, μιλώντας για δεύτερη φορά, ανέφερε πως η 24χρονη είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ φοβάται ακόμα και για τη ζωή της, καθώς δέχεται πολλές απειλές.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, ανέφερε πως «Η ελληνική αστυνομία, ανεπηρέαστη από ονόματα, δε μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της, δε μας προβληματίζει το ονοματεπώνυμο του καθενός, ούτε εάν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι επιχειρηματίας ή εργάτης».

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην 24χρονη

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις υποστήριξης της 24χρονης αλλά και αντίθεσης προς επιχείρηση στην οποία φέρεται να εργαζόταν ο ένας εκ των φερόμενων κατηγορούμενων. Η Λεωφόρος Νίκης το απόγευμα της Δευτέρας (17.01) γέμισε από κόσμου που διαδήλωσε ενάντια στους βιαστές και επιχείρησε να μπλοκάρει και την είσοδο πελατών στο εν λόγω κατάστημα.

Μια δεύτερη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Και σε αυτή η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν τη δικαίωση της 24χρονης και την καταδίκη των φερόμενων ως δραστών.

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Παγού

Τη διερεύνηση της υπόθεσης του καταγγελλόμενου βιασμού μιας 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ζητά με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η υπόμνηση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού προκλήθηκε μετά την καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πλιώτας απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του.

Μάλιστα, υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Πλιώτας παραθέτει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για την υπόθεση και ζητεί: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Υπενθυμίζεται, ότι η ανάκριση συνεχίζεται, ενώ έχει απολογηθεί ένα πρόσωπο και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, υποστηρίζοντας όμως ότι έγινε με τη θέλησή της. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

«Δε θα κάνω πίσω» λέει η 24χρονη - Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο

Αποφασισμένη να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που τη βίασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη είναι η 24χρονη

«Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση που μου δείχνουν, την έχω ανάγκη, όσο ποτέ. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε μία γυναίκα που βίωσε αντίστοιχο περιστατικό να το καταγγείλει. Δε θα κάνω πίσω, θα συνεχίσω, έχοντας στο πλευρό μου τον δικηγόρο μου για να δικαιωθώ. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τις τελευταίες μέρες περνώ δύσκολα, αλλά η συμπαράσταση των δικών μου ανθρώπων μου δίνει δύναμη», είπε η 24χρονη μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Λυπάμαι για λογαριασμό τους. Μακάρι να υπάρξει μια δικαίωση, γιατί η πράξη του βιασμού ριζώνει μέσα μας και δε φεύγει ποτέ και τίποτα δεν αλλάζει».

Παράλληλα, πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι στις δύο πρώτες καταθέσεις της η 24χρονη είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο επιχειρηματία, ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε κι άλλο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Coca Cola: Καμία σχέση της εταιρείας με τα πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση βιασμού

Mε ανάρτησή της στο Facebook, η Coca-Cola 3Ε πήρε θέση σχετικά με τα όσα ακούγονται για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η Coca-Cola 3E υπογραμμίζει πως ονόματα προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα με την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση με την εταιρεία.

Στην ανάρτηση της εταιρείας αναφέρεται:

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πού θα εμφανίζεται στο taxisnet – Πώς γίνεται η διαδικασία αμφισβήτησης

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις 20 Ιανουαρίου

Survivor: Οργή για το χυδαίο σχόλιο του Βαλάντη στην Ευριδίκη - Ζητούν όλοι την αποχώρησή του