ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στους δρόμους - Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στους δρόμους - Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες
Χάος σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα»
Newsbomb: Νίκος Χριστοφάκης

Σε κατάσταση συναγερμού οι Αρχές - Χάος σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με επίκεντρο την Αττική και την Εύβοια είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πολύ έντονα και να έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η έντονη χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (25/01).

Στους δρόμους από το πρωί της Δευτέρας (24.01) επικρατεί χάος με οχήματα να ακινητοποιούνται για ώρες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και στην Αττική Οδό, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες.

Στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Κακοκαιρία «Ελπίδα» – Αττική: Διακοπή δρομολογίων σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ

Διακόπτεται η κυκλοφορία σταδιακά όλων των λεωφορείων και των τρόλεϊ λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχαν καταγραφεί προβλήματα στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, όπως και στο μετρό.

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Αττική: Προβλήματα και στον Ηλεκτρικό - Δρομολόγια από Πειραιά έως Ειρήνη

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει δημιουργήσει η έντονη χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας στην Αττική. Από την κακοκαιρία «Ελπίδα» επηρεάστηκαν και τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός).

Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά

Διακοπή δρομολογίων του μετρό λόγω της κακοκαιρίας

H ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας στην Αττική.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τα υπόλοιπα μέσα μαζική μεταφοράς.

Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εξακολουθούν έως τώρα να εκτελούνται κανονικά.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Την ίδια ώρα, με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές γίνεται και η κίνηση λεωφορείων και τρόλει, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Αναλυτικά, βάσει της ενημέρωσης ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στις τροποποιήσεις των παρακάτω δρομολογίων:

  • Τρόλεϊ 5: Από Τζιτζιφιές έως Πατήσια
  • Τρόλεϊ 15: Έως Πανελλήνιο
  • 310: Από Αγ. Κωνσταντίνο έως Πλ. Βουτζά
  • 460, 461: Έως Πλ. Αγ. Τριάδας
  • 503, 537: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
  • 535Α: Εκτελείται ως 535
  • 535: Έως Λεωφ. Πιπερόπουλου
  • 727: Εκτός Αγ. Παρασκευής
  • 728: Έως Μεσονύχι, εκτός Αγ. Διονυσίου
  • 752: Έως στάση Στροφή, εκτός Αγ. Διονυσίου

Κακοκαιρία Ελπίδα: Προβλήματα ηλεκτροδότησης - Οι περιοχές που έχουν διακοπές ρεύματος

Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

Αναλυτικά, τα προβλήματα σημειώνονται στις εξής περιοχές:

  • Αττική: Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.
  • Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.
  • Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.
  • Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:

Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, 'Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με την κακοκαιρία «Ελπίς» - Σε κλοιό χιονιά η χώρα

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί γενική αργία αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα

Κακοκαιρία Ελπίς: Αίτημα από την Πυροσβεστική να κλείσουν όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού