ΕΛΛΑΔΑ

«Αργία» Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία

«Αργία» Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας
INTIME NEWS

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο

Οδηγίες εν όψει της διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων και επίσκεψης των μαθητών σε ιερούς ναούς με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του Ιερού Ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος στη σχολική αργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, έβαλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2020».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.