ΕΛΛΑΔΑ

Πελετίδης στο Newsbomb.gr: Οικονομική καταστροφή για την Πάτρα ενδεχόμενη ακύρωση του καρναβαλιού

Πελετίδης στο Newsbomb.gr: Οικονομική καταστροφή για την Πάτρα ενδεχόμενη ακύρωση του καρναβαλιού
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μίλησε στο Newsbomb.gr.
INTIME

Φέτος, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 4-5-6-7 Μαρτίου του 2022 - Προβληματισμός στους επαγγελματίες της Πάτρας για την ενδεχόμενη ακύρωση και τρίτη χρονιά - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

Ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα, τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στους πολίτες σχετικά με το αν θα διεξαχθεί το φετινό καρναβάλι της πόλης. Άλλωστε η πανδημία ακύρωσε τα δύο προηγούμενα χρόνια τις εκδηλώσεις της πόλης που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το θέμα σημειώνοντας ότι ο Δήμος περιμένει της αποφάσεις της κυβέρνησης. «Είμαστε σε αναμονή να δούμε τι θα λέει η απόφαση. Ίσως επιτραπούν κάποια πράγματα και άλλο όχι. Πρέπει να το δούμε», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο κ. Κώστας Πελετίδης.

Και προσθέτει: «Από τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού ζουν δεκάδες επαγγέλματα. Η ακύρωσή του θα είναι οικονομική καταστροφή για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Άλλωστε στην Πάτρα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν διαρκούν μια ημέρα αλλά ολόκληρες εβδομάδες».

Αύξηση παρουσιάζουν τα λύματα στην Πάτρα

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς και στις τοπικές κοινωνίες η αύξηση του ιικού φορτίου κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε ορισμένες πόλεις οι οποίες κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα κατέγραψαν οι εξής πόλεις:

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02/22, στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+177%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 24-30/01/22. Η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου κινείται σε υψηλά επίπεδα. Σημειώνεται πως οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στην τάση παρουσίας ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης με σταθερά όμως υψηλά επίπεδα αυτού δείχνουν τόσο την υψηλή διασπορά του ιού στην κοινότητα όσο και την αστάθεια των κλιματικών συνθηκών που επηρεάζουν σημαντικά την επιβάρυνση των λυμάτων.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02//22, στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+7%) σε σχέση με την εβδομάδα 24-30/01/22.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02/22, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+8%) σε σχέση με την εβδομάδα 24-30/01/22.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02/22, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ρέθυμνο παρουσίασε μικρή αύξηση (+31%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 24-30/01/22.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απόκριες 2022: Τα λύματα λένε «όχι» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων