ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Στόχος οι όσο το δυνατόν λιγότεροι περιορισμοί - Ο ιός παραμένει εδώ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Στόχος οι όσο το δυνατόν λιγότεροι περιορισμοί - Ο ιός παραμένει εδώ
ΙΝΤΙΜΕ

Για το ενδεχόμενο της άρσης μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών που παρουσιάζεται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, κρατάει τους ειδικούς επιφυλακτικούς, τονίζοντας πως ο κορονοϊός είναι εδώ και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, διαβεβαίωσε πως το όποιο άνοιγμα αποφασίσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, «δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν υπάρχει».

«Όπως έχουμε πει η τάση Πανευρωπαϊκά είναι όσο γίνεται να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί. Υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα όπως τα καταστήματα της εστίασης, είναι γνωστό ότι ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει. Ωστόσο ο κορονοϊός είναι εδώ, γι αυτό και η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι δύσκολη. Δεν πρέπει να περάσει σε καμία περίπτωση πως οποιοιδήποτε άνοιγμα οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ο ιός. Το άνοιγμα θα οφείλεται στην εκτίμηση που έχει γίνει, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι σωστή, πως δεν μπορούμε πλέον να έχουμε μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «παρακολουθούμε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει στροφή προς την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων» και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η επιτροπή «εφόσον υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία που επιτρέπουν χαλάρωση και κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες, η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου στο Newsbomb: Μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Οι σκέψεις για γήπεδα, καρναβάλια, διασκέδαση

Προ των πυλών χαλάρωση των περιορισμών – Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, όρθιοι στην εστίαση

Θεοδωρίδου: Παραμένει ισχυρή η σύσταση για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοιού