ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Ελπίδες και για άλλους επιζώντες - Υπάρχει μέρος που μπορούν να αναπνεύσουν

Euroferry Olympia: Ελπίδες και για άλλους επιζώντες - Υπάρχει μέρος που μπορούν να αναπνεύσουν

Θαύμα στο «κουφάρι» του πλοίου Euroferry Olympia - Αναπτερώνονται οι ελπίδες.

Επιτέλους, μετά από τρία 24ωρα αγωνίας σε όλη τη χώρα για την τύχη των αγνοουμένων στο πλοίο Euroferry Olympia, τα νέα που έρχονται από την Κέρκυρα είναι αισιόδοξα.

Το πρωί της Κυριακής, σαν από θαύμα, εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου ένας Λιθουανός οδηγός φορτηγού που αγνοούνταν.

Οι στιγμές για τη διάσωσή του ήταν δραματικές, με τον ίδιο να λέει στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές».

Η στιγμή της διάσωσης

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μεσα στην ημερα να βρουν και άλλους εγκλωβισμένους και μάλιστα ζωντανούς, μιας και έχουν εντοπιστεί φορτηγά άθικτα από τη φωτιά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπηρχε σημειο στο πλοιο οπου μπορουσαν να αναπνεύσουν, σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και για δεύτερο άτομο που έχει εντοπιστεί ζωντανό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τα αμέσως επόμενα λεπτά αναμένεται να πραγματοποιήσοτυν επιχείρηση στο πλοίο άνδρες της ΕΜΑΚ ώστε να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. «Πρέπει να κινηθούμε όδο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το έργο ωστόσο των ειδικών διασωστών παραμένει δύσκολο για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, καθώς στο φλεγόμενο πλοίο επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την ανεύρεση επιζόντων θα είναι καταιγιστικές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα - «Άκουγα κι άλλες φωνές»