ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Απειλούσαν με επιστολές για να μην κατασκευαστεί δομή προσφύγων - «Έρχεται η σειρά σου…»

Μυτιλήνη: Απειλούσαν με επιστολές για να μην κατασκευαστεί δομή προσφύγων - «Έρχεται η σειρά σου…»

Σοβαρή υπόθεση ταχυδρομικής αποστολής επιστολών με απειλητικό περιεχόμενο αποκάλυψε έρευνα της Αστυνομίας στη Μυτιλήνη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ένα ζευγάρι έστελνε ανώνυμα απειλητικά μηνύματα σε επιχειρηματίες και εκπροσώπους διαφόρων φορέων της Μυτιλήνης, με στόχο να τους εκφοβίσουν και να καταφέρουν τη ματαίωση της δημιουργίας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη θέση «Βάστρια» στη βορειοανατολική Μυτιλήνη.

Τα μηνύματα έγραφαν, μεταξύ άλλων, «μετά τη Βάστρια έρχεται η σειρά σου», ενώ η επιστολή συνοδευόταν και από απειλητικά σύμβολα (όπως σπίρτα). Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, αποδέκτες των απειλητικών επιστολών ήταν ο Δήμαρχος, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, διευθυντής μεγάλου σούπερ μάρκετ που ανήκει σε πολυεθνική, ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και πρόεδροι των τοπικών επιμελητηρίων. Συνολικά εξιχνιάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 11 περιπτώσεις αποστολής ανώνυμων απειλητικών επιστολών.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν έναν 59χρονο, μόνιμο κάτοικο Μυτιλήνης, και μία 62χρονη Βρετανίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απειλής (κατά συναυτουργία και κατά συρροή), καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου και κροτίδων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δυο τους έπαιρναν αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να καλύψουν τα ίχνη τους. Άρχισαν να στέλνουν τις επιστολές κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 59χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ρούχα, που φόραγαν οι δράστες κατά το χρόνο αποστολής των φακέλων, ταχυδρομικοί φάκελοι, γραμματόσημα, χειρόγραφες σημειώσεις, κυτία με σπιρτόξυλα, ξύλινη ράβδος και 6 κροτίδες.

Για την παράνομη κατοχή της ξύλινης ράβδου και των κροτίδων, ο 59χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.