ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι τοξικολογικές που «μιλούν», οι κρίσιμες ημερομηνίες και τα στοιχεία που δείχνουν έγκλημα

Πάτρα: Οι τοξικολογικές που «μιλούν», οι κρίσιμες ημερομηνίες και τα στοιχεία που δείχνουν έγκλημα
Πάτρα: Πλησιάζει η ώρα των τελικών απαντήσεων για τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια

Πάτρα: Πλησιάζει η ώρα των τελικών απαντήσεων για τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για τη λύση του μυστήριου με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια καθώς ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί με βασικότερο το αν υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια.

«Οδηγός» των εξελίξεων παραμένει η υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Μέχρι στιγμής οι εξετάσεις δεν φωτίζουν την αιτία θανάτου, αν και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους. Οι εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι ιστολογικές, με τα αποτελέσματα να μην είναι από μόνα τους ικανά να δείξουν την αιτία θανάτου.

Για το λόγο αυτό όλο το βάρος έχει πέσει στις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρίσκονται –κατά πληροφορίες- στο στάδιο της επαλήθευσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται το τελικό πόρισμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε κάποια ουσία που σε πρώτη φάση δεν δικαιολογείται επαρκώς από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το μικρό κορίτσι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, η ίδια ουσία φέρεται να είχε δοθεί και στην Μαλένα, που έφυγε από τη ζωή το 2019 με δείγμα να έχει σταλεί σε ειδικό εργαστήριο της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις.

Επιμένει ο Γρηγόρης Λέων για την ασφυξία

Εντωμεταξύ το βράδυ της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με νέα του ανάρτηση άφησε νέες υπόνοιες για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για την υπόθεση της Πάτρας αναφέροντας σε ανάρτησή του «διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Σημειώνεται ότι από τα τρία παιδιά της οικογένειας, η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια.

Δείτε την ανάρτηση

Τζωρτζίνα: Οι κομβικές ημερομηνίες και οι διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»

Η πρώτη κομβική ημερομηνία είναι η 10η Απριλίου του 2021. Η οικογένεια Δασκαλάκη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της 6μηνης Ιριδας, αναγκάζεται να μεταφέρει στο νοσοκομείο την πρωτότοκη κόρη καθώς η μητέρα διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο Καραμανδάνειο υπέστη ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί και από πού προήλθε. Αφού το 9χρονο κοριτσάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, τότε γιατί οι γιατροί δεν κατάφεραν μεμονωμένα να λύσουν το μυστήριο; Μάλιστα, αφού μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διασωληνώθηκε για έναν μήνα, πήρε εξιτήριο και λίγες εβδομάδες μετά εισήχθη και πάλι για νοσηλεία, αυτή τη φορά με εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν αναλυτικά απαντήσεις για το πώς εξηγείται επιστημονικά αυτό το γεγονός.

Η δεύτερη και πλέον σημαντική ημερομηνία είναι οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τότε που η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας. Με βάση τη διάγνωση των θεραπόντων ιατρών, το κοριτσάκι παρουσίασε εγκεφαλικές βλάβες συνεπεία ανοξίας. Και εδώ οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν λεπτομερέστατη εξήγηση για αυτό που διαπίστωσαν στο παιδάκι. Πώς υπέστη ανοξία, δηλαδή δεν οξυγονωνόταν επαρκώς ο εγκέφαλός της; Ιατρικά πού αποδίδεται αυτό το δεδομένο; Και ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που το προκάλεσαν; Για τους αστυνομικούς η ανοξία συνειρμικά παραπέμπει σε καταστάσεις που πρέπει να τεκμηριωθούν ιατρικά.

Τρίτη κομβική ημερομηνία είναι αρχές του χρόνου, όταν οι γονείς πήγαν πάλι το παιδί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας με ακαθόριστης αιτιολογίας εγκεφαλοπάθεια. Οι γιατροί ζήτησαν περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, παρουσίασε επιδείνωση της υγείας και κατέληξε. Όπως προέκυψε, η 9χρονη είχε μελανιάσει και είχαν γυρίσει οι κόρες των ματιών της.

Τα 5 στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Από την πλευρά του ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr επέμεινε πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Γιατί; Tα παιδιά δεν έπασχαν από κάποιο κληρονομικό σύνδρομο. Τα παιδιά δεν είχαν κάποια πάθηση. Το ιατρικό ιστορικό των γονιών δεν δείχνει κάποια κληρονομικότητα. Οι ακανόνιστοι χρονολογικά θάνατοι και ότι τα παιδιά "χάνονται" Σαββατοκύριακα», είναι τα στοιχεία που δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση.

«Οι ιατροδικαστές θα δώσουν την αιτία θανάτου, η υπόθεση είναι δεμένη» είπε ακόμα ο κ. Κατερινόπουλος προσθέτοντας ότι «υπάρχει σίγουρα συνεργός, καθώς δεν γίνεται ένα άτομο να τα κάνει όλα αυτά μόνο του. Αν κάποιος γνώριζε κάτι και δεν το έχει καταγγείλει μέχρι σήμερα τότε είναι συνένοχος».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εγκληματική ενέργεια, είπε: «Εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι εγκληματική ενέργεια, θα είναι η έκπληξη του αιώνα. Άλλωστε πολύ σύντομα θα λήξη η υπόθεση».

Διαβάστε επίσης:

Κατερινόπουλος στο Νewsbomb.gr: Τα πέντε στοιχεία που δείχνουν έγκλημα στην Πάτρα

Πάτρα: Οι ουσίες στον οργανισμό της Τζωρτζίνας γράφουν τον «επίλογο» του θρίλερ

Πάτρα: Απόλυτα βέβαιος ο ιατροδικαστής Λέων ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέα αποκάλυψη από τον ιατροδικαστή Λέων - «Ξέρουμε από τι δεν πέθαναν τα κορίτσια»