ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές σε Ηλεία, Κορινθία και Ρόδο: Μερική εκκένωση στη Σορωνή – Κάηκε σπίτι

Φωτιές σε Ηλεία, Κορινθία και Ρόδο: Μερική εκκένωση στη Σορωνή – Κάηκε σπίτι

Φωτιά τώρα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Ηλεία με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Ρόδο

Δύσκολη είναι και η σημερινή ημέρα για την Πυροσβεστική από τις απανωτές δασικές φωτιές που εκδηλώνονται ανά τη χώρα.

Οι φωτιές στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται σε άτομα που καίνε τα υπολείμματα καλλιεργειών τους και ξερόκλαδα, προκαλώντας πονοκέφαλο και μεγάλο προβληματισμό στις Αρχές.

Κάηκε σπίτι στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (5/4) στην περιοχή Σορωνή Ρόδου σε αγροτοδασική έκταση και πήρες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτι του χωριού, με αποτέλεσμα ένα σπίτι να υποστεί ζημιές. Νωρίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε προχωρήσει στην μερική εκκένωση του χωριού και στην έγκαιρη απομάκρυνση των παιδιών από τα σχολεία.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για αγρότη που έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών και κλαδιά και πραγματοποιείται σχετική έρευνα για τον εντοπισμό του υπαιτίου. Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη καθώς έχει υποχωρήσει η ένταση των ανέμων. Στο σημείο επιχειρούν 61 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Ηλεία

Σε άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου Κορινθίας, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Τέλος, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4) στην περιοχή Λιβαδάκι του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων είναι σε ύφεση ενώ στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες επιχείρησαν 3 αεροσκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.