ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Λαμία: Πέθανε ο Ιωάννης Κολοκυθάς

Θλίψη στη Λαμία: Πέθανε ο Ιωάννης Κολοκυθάς
Το όνομά του ήταν συνώνυμο με τη Μαιευτική για πολλές δεκαετίες στη Λαμία
Intime News

Θλίψη στη Λαμία για τον καταξιωμένο επιστήμονα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο χειρουργός μαιευτήρας - γυναικολόγος Ιωάννης Κολοκυθάς, επί σειρά ετών διευθυντής στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας και πατέρας του νυν Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά.

Το όνομά του ήταν συνώνυμο με τη Μαιευτική για πολλές δεκαετίες στη Λαμία. Ο Ιωάννης Κολοκυθάς γεννήθηκε στη Λαμία το 1936. Σπούδασε στο Βερολίνο Ιατρική από την οποία αποφοίτησε το 1963. Εξειδικεύτηκε ως Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο Καθολικό Νοσοκομείο Adolf Stift στο Reinbek της Γερμανίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο ως Επιμελητής Α’.

Το 1976 επέστρεψε στη Λαμία όπου και άσκησε το Ιατρικό λειτούργημα στον ιδιωτικό τομέα και στο ΕΣΥ. Απασχολήθηκε έως το 1985 κυρίως στην Λαμία στην Κλινική «Αγία Παρασκευή» και μετέπειτα διορίστηκε με βαθμό Διευθυντή στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας.

Η εξόδιος ακολουθία του Ιωάννη Κολοκυθά θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (12/4) και ώρα 12:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Ροδίτσα. Η ταφή θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της «Ξηριώτισσας».

Με πληροφορίες από: Lamiareport